Veľkonočná hrudka
Na Veľkú noc si uvaríme veľkonočnú hrudku. Pripravíme si mlieko, vajíčka, špagát, gázu asi 1 m x 1 m. Môžeme si ju preložiť na polovicu aby bola pevnejšia. Ak máme domáce vajíčka, hrudka bude mať krásnu žltú farbu.
Ingrediencie
- 1 liter mlieka
- 8 - 10 vajec
- štipka soli
- štipka cukru
POSTUP
Mlieko rozšľaháme s vajíčkami. Pridáme štipku soli a štipku cukru. Precedíme cez gázu, aby tam neboli škrupinky. Varíme v nerezovom hrnci na miernom ohni, za stáleho miešania, aby neprihorelo. Varíme, až kým nezačne vrieť a neutvoria sa hrudky. Potom to precedíme cez gázu a vytvarujeme do bochníčka. Mierne pritlačíme. Nie veľmi, aby hrudka nebola príliš tvrdá. Zaviažeme špagátom a povesíme, kým nevychladne. Hrudku rozbalíme a môžeme ju krájať.
