Veľkonočná hrudka

21.10.2022

Na Veľkú noc si uvaríme veľkonočnú hrudku. Pripravíme si mlieko, vajíčka, špagát, gázu asi 1 m x 1 m. Môžeme si ju preložiť na polovicu aby bola pevnejšia. Ak máme domáce vajíčka, hrudka bude mať krásnu žltú farbu. 

Ingrediencie


  • 1 liter mlieka
  • 8 - 10 vajec 
  • štipka soli
  • štipka cukru

POSTUP

Mlieko rozšľaháme s vajíčkami. Pridáme štipku soli a štipku cukru. Precedíme cez gázu, aby tam neboli škrupinky. Varíme v nerezovom hrnci na miernom ohni, za stáleho miešania, aby neprihorelo. Varíme, až kým nezačne vrieť a neutvoria sa hrudky. Potom to precedíme cez gázu a vytvarujeme do bochníčka. Mierne pritlačíme. Nie veľmi, aby hrudka nebola príliš tvrdá. Zaviažeme špagátom a povesíme, kým nevychladne. Hrudku rozbalíme a môžeme ju krájať. 

Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky
Používame cookies, aby sme zaistili správne fungovanie a bezpečnosť našich stránok. Tým vám môžeme poskytnúť tú najlepšiu skúsenosť z ich návštevy.

Pokročilé nastavenia

Tu môžete upraviť svoje preferencie ohľadom cookies. Nasledujúce kategórie môžete povoliť či zakázať a svoj výber uložiť.